Een vraag?

Antwoorden op de meest gestelde vragen hebben we hier voor je verzameld.
Niet gevonden wat je zoekt? Aarzel niet om ons te contacteren.

BESTELLEN

Je kan jouw bestelling aan ons doorgeven via e-mail. We doen ons best om alle berichten binnen 48u te beantwoorden.

Voor elke aanvraag voorzien we steeds een offerte op maat. Bij bevestiging van de opdracht, maken we een digitale proef van alle items in de bestelling. Deze passen we indien nodig aan zodat het ontwerp 100% overeenstemt met jouw wensen. Na goedkeuring op de proeven, gaan we aan de slag met snijden en graveren.

De opstartkost van € 25 per opdracht omvat de tijd die we nodig hebben om de lasercutter in te stellen om aan de slag te gaan voor jouw bestelling.

Bij bestellingen vanaf € 150 productwaarde nemen wij de opstartkost voor onze rekening.

Ook bij herbestellingen van eerder gemaakt items (bijvoorbeeld extra geboortebedankjes) rekenen we geen opstartkost.

De meeste items uit ons aanbod kunnen we maken binnen 1 – 2 weken na goedkeuring van het ontwerp. In drukke periodes kan het evenwel voorvallen dat we jouw opdracht niet meteen na goedkeuring kunnen inplannen en dien je rekening te houden met een extra wachttijd. In de periode april – oktober verwerken we veel opdrachten voor bruiloften. November en december zijn dan weer druk door relatiegeschenken voor de eindejaarsperiode.

Voor gelegenheden zoals geboorte en huwelijk is het slim om tijdig met ons contact op te nemen. We adviseren 2 tot 4 maanden vooraf. Zo kunnen we alvast een plek voor je vastleggen in onze agenda en vermijd je extra wachttijd.

Voor bruiloften raden we aan om 2 à 4 maanden voor de datum van het huwelijk je bestelling aan ons door te geven.

We raden aan om een 2 à 3 maanden voor de geplande geboortedatum met ons op te nemen. Vroeger mag uiteraard ook.

Voor ouders die de geboortedatum of andere geboortegegevens wensen op te nemen in de gravure, bespreken we vooraf wat de mogelijkheden zijn om de bestelling zo snel mogelijk na de geboorte af te werken. Reken evenwel steeds op een minimale levertijd van 1 week.

We raden aan om 70% van het aantal geboortekaartjes als richtlijn te nemen voor het totale aantal bedankjes. Dit in de wetenschap dat niet iedereen die een kaartje krijgt ook op bezoek zal komen.

Uiteraard speelt ook mee hoe jullie de bedankjes wensen uit te delen.

  • Willen graag iets voorzien voor de kindjes van vrienden en familie, dan zijn dit extra stuks.
  • Willen jullie graag bij koppels aan beide partners iets meegeven, dan zijn ook dit extra stuks.

Onze geboortebedankjes hebben geen houdbaarheidsdatum, eventuele overschot kan je dus later nog gebruiken als traktatie bij verjaardag in de kinderopvang of op school.

Afscheid is er vaak plots en snel.

Voor opdrachten in het kader van afscheid doen we graag ons best om binnen het gegeven tijdskader te werken.

Neem in dit geval contact met ons op via telefoon (+32 486 988 034) en dan bespreken we meteen de mogelijkheden door. Stuur ons hiervoor liever geen mailtje want die lezen we soms een of twee dag niet.

Het is mogelijk om jouw eigen artikel(en) bij ons aan te leveren voor gravure, mits het oppervlak voor gravure recht is en je artikel bij voorkeur gemaakt is uit hout. Voorbeelden van items die we vaak graveren zijn flesopeners, broodplankjes, dozen en kisten, etc.

Wil je graag meer info? Stuur ons een foto en afmetingen van het object dat je wil laten graveren. Dan koppelen we graag aan je terug met mogelijkheden en prijzen.

We hebben geen specifiek aanbod voor wholesale.

Als retailer kan je wel bij ons terecht voor zogenoemde private label producties. Dit betekent we één of meerdere items uit ons aanbod voor jou uitwerken onder jouw eigen label of merk. Jij bepaalt hierbij zelf hoe de items gepersonaliseerd worden, dit kan een tekst met of zonder je logo zijn.

Voor kleinere afnames – tot 250 stuks per artikel – gelden de aankoopprijzen zoals vermeld in ons portfolio. Voor grotere afnames berekenen we graag een offerte op maat. 

ONTWERP

Het opmaken van jouw teksten in een lettertype naar keuze uit onze stijlgids is inbegrepen in de prijzen vermeld in ons portfolio.

Ontwerp van illustraties doen we zelf niet, hiervoor verwijzen je graag door naar een grafisch vormgever.

Wil je graag zelf jouw eigen ontwerp bij ons aanleveren? Dat kan ook. Alle info over het gebruiken van je eigen ontwerp vind je hier.

 

 

Ja, we werken altijd met een digitale proef ter goedkeuring. Je ontvangt van ons een digitale preview van élk item in je bestelling, zodat je een goed beeld hebt van het uiteindelijke resultaat. Pas nadat jij ons jouw GO geeft, gaan wij aan de slag met lasercutten.

Je kan je eigen ontwerp aanleveren. Ook wanneer je zelf een ontwerp bij ons aanlevert om te snijden of graveren, bezorgen wij je vooraf een digitale preview van jouw ontwerp op alle artikelen in je bestelling.

We werken uitsluitend op basis van vectorbestanden (.ai of .eps). Lasercutting vraagt ook om enkele specifieke instellingen in het ontwerp. Twijfel je of jouw bestand geschikt is voor lasercutting, stuur het ons door via e-mail en we kijken het graag voor je na.

Zwart-wit afbeeldingen in .jpg of .png formaat kunnen wij voor je omzetten naar een vectorafbeelding mits de resolutie van je afbeelding voldoende hoog is. Voor simpele conversies doen we dit gratis. Is er meer werk nodig om je bestand klaar te maken voor lasercutting, dan informeren we je vooraf over eventuele kosten.

Doe je beroep op een grafisch vormgever en wil je diens ontwerp gebruiken? Vraag dan vooraf zeker om toestemming bij die persoon.

LEVERING

Ja, de standaard leverwijze is via Bpost (24u pakketdienst). Op aanvraag kunnen we ook een koerier inschakelen. We informeren je steeds over de leverkost via jouw offerte.

Je kan je bestelling ook zelf – na afspraak – ophalen in ons atelier.

 

Je kan je bestelling zelf komen ophalen, dit steeds na afspraak.

De meeste bestellingen kunnen we verwerken binnen 1-2 weken na goedkeuring op het ontwerp. We informeren je steeds over de verwerkingstijd op het moment dat je jouw bestelling bevestigt.

Als je kiest voor levering via Bpost, ontvang je van ons een track & trace code op het moment dat je bestelling bij ons klaar is voor verzending. Bpost levert doorgaans de volgende werkdag.