Een vraag?

Antwoorden op de meest gestelde vragen hebben we hier voor je verzameld.
Niet gevonden wat je zoekt? Aarzel niet om ons te contacteren.

BESTELLEN

Je kan jouw bestelling aan ons doorgeven via e-mail.

Je kan bij ons bestellen vanaf € 150 per opdracht. Je vult deze waarde zelf in met items volgens jouw voorkeur. We kiezen bewust voor deze werkwijze, omdat we zo kunnen werken zonder afzonderlijke opstart- of instelkosten. Ook het gepersonaliseerde ontwerp dat we voor jou maken is inbegrepen in de prijzen vermeld op deze website of in de offerte die je van ons ontvangt.

De minimale bestelwaarde is niet van toepassing op bijbestellingen van geboortebedankjes. Zijn de geboortebedankjes die we voor je maakten sneller dan verwacht uitgedeeld, dan kan je deze items nabestellen. Hiervoor geldt geen minimum van € 150. Wel dien je rekening te houden met een minimale oplage, voor de meeste items is dit 20 stuks.

De meeste items uit ons aanbod kunnen we maken binnen 1 – 2 weken na goedkeuring van het ontwerp. In drukke periodes kan het evenwel voorvallen dat we jouw opdracht niet meteen na goedkeuring kunnen inplannen en dien je rekening te houden met een extra wachttijd. In de periode april – oktober verwerken we veel opdrachten voor bruiloften. November en december zijn dan weer druk door relatiegeschenken voor de eindejaarsperiode.

Voor gelegenheden zoals geboorte en huwelijk raden we daarom aan om tijdig met ons contact op te nemen. Zo kunnen we alvast een plek voor je vastleggen in onze agenda en vermijd je extra wachttijd.

Voor bruiloften raden we aan om 3 à 4 maanden voor de datum van het huwelijk je bestelling aan ons door te geven. We nemen opdrachten ten vroegste 6 maanden voor het gewenste moment van levering aan.

We raden aan om rond maand 7 van je zwangerschap contact met ons op te nemen. Bestellen doe je best in maand 8. Vroeger is mogelijk indien jullie dit zelf wensen. Later kan op basis van beschikbaarheid in onze agenda.

Voor ouders die de geboortedatum of andere geboortegegevens wensen op te nemen in de gravure, kunnen we uiteraard pas na geboorte aan de slag. In dit geval bespreken we vooraf wat de mogelijkheden zijn om de bestelling zo snel mogelijk na de geboorte af te werken. Reken evenwel steeds op een minimale levertijd van 1 week.

Qua aantallen raden we aan om 80% van het aantal geboortekaartjes als richtlijn te nemen voor het totale aantal bedankjes. Stel: je verstuurt 100 kaartjes, voorzie dan 80 bedankjes. Dit in de wetenschap dat niet iedereen die een kaartje krijgt ook op bezoek zal komen.

Uiteraard speelt ook mee hoe jullie de bedankjes wensen uit te delen. Willen jullie bijvoorbeeld graag iets voorzien voor de kindjes van vrienden en familie, dan zijn dit extra stuks. Willen jullie graag bij koppels aan beide partners iets meegeven, dan zijn ook dit extra stuks.

Bedankjes zoals jojo`s, sleutelhangers, pennen of potloden hebben geen houdbaarheidsdatum en kan je dus bij eventuele overschot nog gebruiken als traktatie bij verjaardag in de kinderopvang of op school.

Doorgaans raden we wel aan om bij twijfel te kiezen voor het lagere aantal. Mocht je stuks tekort komen, kan je nadien altijd nog bijbestellen. Normaal geldt er voor bestellingen met een waarde tot € 150 een opstartkost van € 25, maar voor bijbestellingen vervalt deze kost. Je kan dus bij de eerste bestelling beter wat voorzichtiger zijn in aantallen, dit om te vermijden dat je nadien met een overschot aan bedankjes blijft zitten. Wel dien je bij een bijbestelling rekening te houden met de minimum afname per item zoals vermeld op de website, voor de meeste items is dit 20 stuks.

Afscheid is er vaak plots en snel. Voor opdrachten in het kader van afscheid doen we steeds ons best om binnen het gegeven tijdskader te werken. Bel ons op via +32 486 988 034 en dan helpen we je graag verder.

Het is mogelijk om jouw eigen artikel(en) bij ons aan te leveren voor gravure, mits het oppervlak voor gravure recht is en je artikel bij voorkeur gemaakt is uit hout. Voorbeelden van items die we vaak graveren zijn flesopeners, broodplankjes, dozen en kisten, etc.

De prijs voor gravure start vanaf € 1 per stuk voor kleine gravures. Voor gravures groter dan 5cm² berekenen we de prijs op basis van de tijd die nodig is om jouw ontwerp te graveren. Hiervoor werken we met een tarief van € 1 per minuut. Hou ook rekening met een vaste opstartkost van € 45 per artikelsoort en een eventuele kost voor het maken van een mal om jouw object in te plaatsen tijdens het graveren.

Wil je graag meer info? Stuur ons een foto en afmetingen van het object dat je wil laten graveren. Dan koppelen we graag aan je terug met mogelijkheden en prijzen.

Als retailer kan je bij ons terecht voor zogenoemde private label producties. Dit betekent we één of meerdere items uit ons aanbod voor jou uitwerken onder jouw eigen label of merk. Jij bepaalt hierbij zelf hoe de items gepersonaliseerd worden, dit kan zowel een tekst als ook je logo zijn.

Voor kleinere afnames – tot 50 stuks per artikel – gelden de aankoopprijzen zoals vermeld op deze website. Voor grotere afnames maken we graag een offerte op maat. Voor private label opdrachten geldt eenzelfde minimum bestelwaarde als voor particulieren, namelijk € 150 (incl. BTW). 

ONTWERP

We rekenen geen meerprijs aan voor het maken van een gepersonaliseerd ontwerp. Alle prijzen vermeld op onze website en in de offerte die je van ons ontvangt zijn inclusief ontwerp gemaakt volgens één van onze huisstijlen. Elke stijl is gekenmerkt door een eigen combinatie van lettertypes. Je hebt ook de mogelijkheid om een illustratie toe te voegen.

Jij kiest jouw favoriete stijl en bezorgt ons de teksten die we voor je mogen graveren en/of uitsnijden. Met deze info maken wij een ontwerp voor je klaar. Hier kan je nog kleine aanpassingen op doorgeven. Zodra jij goedkeuring hebt gegeven op het ontwerp, kunnen wij voor je aan de slag met lasercutten.

 

Ja zeker. Je ontvangt van ons een digitale preview van élk item in je bestelling, zodat je een goed beeld hebt van het uiteindelijke resultaat. Pas nadat wij jouw schriftelijke goedkeuring op deze preview hebben ontvangen, gaan wij aan de slag met lasercutten.

Je kan je eigen ontwerp aanleveren. Ook wanneer je zelf een ontwerp bij ons aanlevert om te snijden of graveren, bezorgen wij je vooraf een digitale preview van jouw ontwerp op alle artikelen in je bestelling.

We werken uitsluitend op basis van vectorbestanden (.ai of .eps). Lasercutting vraagt ook om enkele specifieke instellingen in het ontwerp. Twijfel je of jouw bestand geschikt is voor lasercutting, stuur het ons door via e-mail en we kijken het graag voor je na.

Zwart-wit afbeeldingen in .jpg of .png formaat kunnen wij voor je omzetten naar een vectorafbeelding mits de resolutie van je afbeelding voldoende hoog is. Voor simpele conversies doen we dit gratis. Is er meer werk nodig om je bestand klaar te maken voor lasercutting, dan informeren we je vooraf over eventuele kosten.

Doe je beroep op een grafisch vormgever en wil je diens ontwerp gebruiken? Vraag dan vooraf zeker om toestemming bij die persoon.

LEVERING

We raden aan om, indien mogelijk, je bestelling zelf op te halen in ons atelier in Westerlo.

Indien het niet mogelijk is voor jou om de bestelling bij ons op te halen, dan kunnen we je bestelling leveren op een adres naar keuze. We werken hiervoor met de 24u pakketdienst van Bpost. De prijs voor levering is afhankelijk van de grootte van je pakket. We vermelden de prijs voor levering steeds in je offerte.

 

Dat kan zeker. Zodra je bestelling klaar is, ontvang je van ons een link om een ophaalmoment te boeken in onze agenda.

We werken met de 24u pakketservice van Bpost. Wanneer je bestelling bij ons is klaargemaakt voor verzending, wordt deze dus in principe de volgende werkdag geleverd.

Meer info over de productietijd van je bestelling vind je bovenaan deze pagina.