Een vraag?

Antwoorden op de meest gestelde vragen hebben we hier voor je verzameld.
Niet gevonden wat je zoekt? Stuur je vraag dan even in een mailtje.

BESTELLEN

Je kan jouw bestelling doorgeven via e-mail.

Bekijk je graag enkele voorbeelden van artikelen vooraleer je bestelt, of zoek je advies over de samenstelling van je pakket? Dan verwelkomen we je graag in ons atelier in Westerlo. Dit is steeds na afspraak. Als Westerlo wat ver is voor je, is ook een digitaal bezoek via videocall mogelijk.

We starten opdrachten op bij een bestelwaarde vanaf € 150. Je vult deze waarde zelf in met artikelen naar keuze. We kiezen bewust voor deze werkwijze, omdat we zo kunnen werken zonder afzonderlijke opstart- of instelkosten. Ook het gepersonaliseerde ontwerp dat we maken volgens jouw wensen is inbegrepen in de prijzen vermeld op onze website of in de offerte die je van ons ontvangt.

De minimale bestelwaarde is niet van toepassing op bijbestellingen van geboortebedankjes. Zijn de geboortebedankjes die we voor je maakten sneller dan verwacht uitgedeeld? Dan kan je deze items nabestellen. Hiervoor geldt geen minimum van € 150, wel dien je rekening te houden met een minimale oplage. Voor de meeste items (muv mini zeepjes) is dit 20 stuks.

De meeste items uit ons aanbod kunnen we maken binnen 1 – 2 weken na goedkeuring van het ontwerp. Evenwel hebben we niet altijd plaats in onze planning om meteen met je bestelling aan de slag te gaan. We zijn een klein atelier – en dat houden we bewust zo. De capaciteit van opdrachten die we kunnen aannemen is daarom beperkt en in sommige periodes zitten we weken vooraf volboekt.

Daarom raden we aan om voor gelegenheden zoals geboorte en huwelijk tijdig met ons contact op te nemen zodat we een plek voor je kunnen reserveren in onze agenda.

Voor bruiloften raden we aan om 3 à 4 maanden voor de datum van het huwelijk je bestelling aan ons door te geven. We nemen opdrachten ten vroegste 6 maanden voor het gewenste moment van levering aan.

We raden aan om in maand 6 of 7 van je zwangerschap je bestelling door te geven. Vroeger is mogelijk indien jullie dit zelf wensen. Later kan op basis van beschikbaarheid in onze agenda.

Voor ouders die de geboortedatum of andere geboortegegevens wensen op te nemen in de gravure, kan de opdracht uiteraard pas na geboorte worden uitgevoerd. In dit geval bespreken we vooraf wat de mogelijkheden zijn om de bestelling zo snel mogelijk na de geboorte af te werken. Reken hier op een minimale levertijd van 1 week.

Voor opdrachten in het kader van afscheid doen we steeds ons best om binnen het gegeven tijdskader te werken. De meeste items die je terugvindt in ons portfolio onder afscheid kunnen we binnen enkele dagen afleveren, al is die timing afhankelijk van de drukte op dat moment in ons atelier. Je kan daarom best even telefonisch contact met ons opnemen via +32 486 988 034.

Het is mogelijk om jouw eigen artikel(en) bij ons aan te leveren voor gravure, mits het oppervlak voor gravure recht is en je artikel bij voorkeur gemaakt is uit hout. Voorbeelden van items die we vaak graveren zijn flesopeners, broodplankjes, dozen en kisten, etc.

De prijs voor gravure start vanaf € 1 per stuk voor kleine gravures. Voor gravures groter dan 5cm² berekenen we de prijs op basis van de tijd die nodig is om jouw ontwerp te graveren. Hiervoor werken we met een tarief van € 1 per minuut.

Hou ook rekening met een vaste opstartkost van € 45 per artikelsoort en een eventuele kost voor het maken van een mal om jouw object in te plaatsen tijdens het graveren.

Wil je graag meer info? Stuur ons een foto en afmetingen van het object dat je wil laten graveren. Dan koppelen we graag aan je terug met mogelijkheden en prijzen.

Als retailer kan je bij ons terecht voor zogenoemde private label producties. Dit betekent we één of meerdere items uit ons aanbod voor jou uitwerken onder jouw eigen label of merk. Jij bepaalt hierbij zelf hoe de items gepersonaliseerd worden, dit kan zowel een tekst als ook je logo zijn.

Voor kleinere afnames – tot 50 stuks per artikel – gelden de aankoopprijzen zoals vermeld op de website. Voor grotere afnames maken we graag een offerte op maat. Voor private label opdrachten geldt eenzelfde minimum bestelwaarde als voor particulieren, namelijk € 150 (incl. BTW). 

ONTWERP

We rekenen geen meerprijs aan voor het maken van een gepersonaliseerd ontwerp. Alle prijzen vermeld op onze website en in de offerte die je van ons ontvangt zijn inclusief ontwerp gemaakt volgens één van onze huisstijlen. Elke stijl is gekenmerkt door een eigen combinatie van lettertypes. Je hebt ook de mogelijkheid om een illustratie toe te voegen.

Jij kiest jouw favoriete stijl en bezorgt ons de teksten die we voor je mogen graveren en/of uitsnijden. Met deze info maken wij een ontwerp voor je klaar. Hier kan je nog kleine aanpassingen op doorgeven. Zodra jij goedkeuring hebt gegeven op het ontwerp, kunnen wij voor je aan de slag met lasercutten.

 

Ja zeker. Je ontvangt van ons een digitale preview van élk item in je bestelling, zodat je een goed beeld hebt van het uiteindelijke resultaat. Pas nadat wij jouw schriftelijke goedkeuring op deze preview hebben ontvangen, gaan wij aan de slag met lasercutten.

Je kan je eigen ontwerp aanleveren. Ook wanneer je zelf een ontwerp bij ons aanlevert om te snijden of graveren, bezorgen wij je vooraf een digitale preview van jouw ontwerp op alle artikelen in je bestelling.

We werken uitsluitend op basis van vectorbestanden (.ai of .eps). Lasercutting vraagt ook om enkele specifieke instellingen in het ontwerp. Twijfel je of jouw bestand geschikt is voor lasercutting, stuur het ons door via e-mail en we kijken het graag voor je na.

Zwart-wit afbeeldingen in .jpg of .png formaat kunnen wij voor je omzetten naar een vectorafbeelding mits de resolutie van je afbeelding voldoende hoog is. Voor simpele conversies doen we dit gratis. Is er meer werk nodig om je bestand klaar te maken voor lasercutting, dan informeren we je vooraf over eventuele kosten.

Doe je beroep op een grafisch vormgever en wil je diens ontwerp gebruiken? Vraag dan vooraf zeker om toestemming bij die persoon.

LEVERING

We raden aan om, indien mogelijk, je bestelling zelf op te halen in ons atelier in Westerlo.

Indien het niet mogelijk is voor jou om de bestelling bij ons op te halen, dan kunnen we je bestelling leveren op een adres naar keuze. We werken hiervoor met de 24u pakketdienst van Bpost. De prijs voor levering is afhankelijk van de grootte van je pakket. We vermelden de prijs voor levering steeds in je offerte.

 

Dat kan zeker. Zodra je bestelling klaar is, spreken we een moment af wanneer je jouw bestelling kan komen ophalen.

We werken met de 24u pakketservice van Bpost. Wanneer je bestelling bij ons is klaargemaakt voor verzending, wordt deze dus in principe de volgende werkdag geleverd.

Meer info over de productietijd van je bestelling vind je bovenaan deze pagina.