JOUW ONTWERP

Samen maken we er iets moois van.

Wil je graag jouw eigen ontwerp – of een ontwerp dat iemand in jouw opdracht maakte – door ons laten lasercutten? Dat kan.

Om jouw ontwerp op een vlotte manier te kunnen verwerken, dien je rekening te houden met enkele technische vereisten voor het bestand. Werk je samen met een grafisch vormgever, geef deze instructies dan zeker door aan die persoon.

  • We werken steeds op basis van een vectorbestand. Elk bestand dat je indient om te laten snijden en/of graveren dient vectorieel te zijn opgemaakt, bij voorkeur in .ai (Adobe Illustrator).
  • Zet alle teksten in je ontwerp om naar contouren (outlines) of stuur de gebruikte lettertypes mee bij je ontwerp.
  • Het ontwerp dient in één kleur te staan (bij voorkeur zwart) en mag geen kleurverloop bevatten.
  • Zitten er zowel elementen voor gravure als uitsnede in je ontwerp, zet dan alle elementen voor gravure in zwart en de snijlijnen in rood.

Bestanden die anders zijn opgemaakt dan bovenstaande instructies kunnen we mogelijks niet verwerken, of dienen we mits meerprijs (€ 60/u) aan te passen vooraleer we ermee aan de slag kunnen gaan.

Bij vragen over bovenstaande instructies kan je ons contacteren. Je mag onze contactgegevens uiteraard ook doorspelen aan je grafisch vormgever.

Heb je geen eigen ontwerp? Neem dan even een kijkje in onze stijlgids. Deze bevat een verzameling aan lettertypes waarin wij jouw tekst kunnen vormgeven.

Tips voor een mooi resultaat.

Naast de vereisten waaraan je bestand moet voldoen, geven we graag ook enkele tips mee om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen bij het snijden en graveren.

  • Vermijd de combinatie van extreem dunne en extreem vette lijnen binnen éénzelfde element voor gravure. We geven elk element binnen een ontwerp een specifieke instelling qua laserkracht en lasersnelheid, dit om de gewenste intensiteit van gravure te bekomen. Heel dunne lijnen vragen een andere instelling dan heel dikke lijnen, daarom combineer je deze best niet in één element. Je zet deze dus best in aparte contouren, deze mogen elkaar wel overlappen.

  • Vermijd grote volvlakken voor gravure. Deze zijn na gravure namelijk gevoelig voor beschadigingen zoals krassen.

  • Uitloop van het ontwerp over de randen is niet bij alle items mogelijk. Indien je dit effect wil gebruiken, contacteer ons dan vooraf om de mogelijkheden te bespreken.

  • Bij ontwerpen voor uitsnede, zoals naamkaartjes, dien je rekening te houden dat elk ontwerp één geheel moet zijn, met alle elementen aan elkaar verbonden. Voor de meeste lettertypes betekent dit dat je manueel verbindingen moet toevoegen. Verbindingen dienen ook `vet` genoeg te zijn voor voldoende stevigheid en stabiliteit. Lettertypes met een fijne stroke zijn niet geschikt voor uitsnedes op klein formaat.

Bij vragen over deze tips of bij twijfel over de technische haalbaarheid van een ontwerp, kan je ons steeds contacteren.

Respecteer ieders werk & creativiteit.

Elk ontwerp – inclusief een design dat in jouw opdracht is gemaakt door een grafisch vormgever voor bijvoorbeeld drukwerk – is auteursrechtelijk beschermd. Je hebt toestemming nodig van de auteur om zijn/haar ontwerp deels of geheel te laten reproduceren bij ons. Neem dus zeker contact op met de auteur van het grafisch werk vooraleer je ons bestanden doorstuurt.

Wij krijgen al eens de vraag om een ontwerp gezien op Pinterest identiek na te maken. Het antwoord hierop is altijd neen. Uit respect voor het creatieve werk van een ander en ook onze eigen creativiteit. Uiteraard mag je ons beelden ter inspiratie bezorgen, deze gebruiken we graag als richting om jouw ontwerp in te vullen.